Hramul istoric al Mănăstirii Antim – 19 iunie 2022

Duminica Tuturor Sfinților

În Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinților, Mănăstirea Antim din Capitală, Paraclis Patriarhal, și-a sărbătorit hramul istoric, atribuit de Sfântul ei ctitor, Mitropolitul Martir Antim Ivireanul.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nectarie Șofelea, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștiului și starețul Mănăstirii Radu Vodă din București, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Am slujit cu mare bucurie astăzi în această ctitorie binecuvântată de Dumnezeu, a marelui Ierarh Martir Antim Ivireanul. Acesta cu multă înțelepciune a rânduit ca hram această duminică pentru ctitoria sa bucu­reșteană, arătând astfel evlavia față de sfinți, dar și evlavia fiilor săi du­hov­nicești din București. Bucuria a fost dublată de prezența unui număr mare de credincioși, care cu multă evlavie și dragoste au împodobit sfântul lăcaș, curtea acestei mănăstiri, și împreună am simțit adierea Duhului Sfânt. Această duminică este expresia lucrării Duhului Sfânt în lume, și anume sfințirea omului”, a spus părintele Exarh Nectarie.

La finalul Sfintei liturghii, toți credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente în semn de binecuvântare și bucurie duhovnicească.

surse:

https://ziarullumina.ro/galerie/hramul-istoric-al-manastirii-antim-217976.html

https://basilica.ro/galerie-foto-hramul-istoric-al-manastirii-antim/?swcfpc=1